Jednou z prvních věcí, kterou je třeba při výběru místa pro založení kavárny zvážit, je návštěvnost v dané oblasti. Čím více lidí projde kolem, tím více potenciálních zákazníků budete mít. Důležité je také zvážit dostupnost místa. Mohou lidé do vaší kavárny snadno dojít pěšky, nebo se nachází v blízkosti veřejné dopravy?Je v blízkosti možnost parkování? Dalším rozhodujícím faktorem je demografická situace v dané oblasti. Zásadní je porozumět cílovému trhu a najít místo, které je pro tuto demografickou skupinu vhodné. Pokud si například chcete otevřít módní kavárnu, pravděpodobně budete chtít najít místo v rozvíjející se oblasti s mladšími lidmi. Při zřizování kavárny je třeba zvážit také praktické záležitosti, jako je vybavení a personál. Ujistěte se, že máte příslušná povolení a licence k provozování kavárny, a zvažte najmutí zkušeného personálu, který vám pomůže s každodenním provozem.
Základní vybavení a zásoby potřebné k založení kavárny

Mohou lidé do vaší kavárny snadno dojít pěšky, nebo se nachází v blízkosti veřejné dopravy? Nejdříve si musíte pořídit správný nábytek do kavárny. Musíte investovat do stolů, židlí, stoliček a lavic, které pojmou vaše zákazníky. Budete také potřebovat dobrou kuchyň pro přípravu a vaření jídel. Budete potřebovat kuchyňské nádobí a náčiní, mixéry, míchačky a další nezbytné věci pro přípravu jídla. Chcete-li založit kavárnu, musíte začít vypracováním podnikatelského plánu. Ten vám pomůže určit druh kavárny, kterou chcete otevřít, a vybavení a zásoby, které potřebujete zakoupit. Jakmile budete mít podnikatelský plán hotový, můžete začít hledat místo, které bude vyhovovat vašim potřebám. Zvažte místo, kde chcete kavárnu zřídit: je na frekventovaném místě, nebo ne? Zvažte velikost prostoru, který pro kavárnu potřebujete, kam umístíte kuchyň a vybavení?